Mit keresel?

5 LÉPÉSES TERV: HOGYAN TAKARÍTSA KI A HÁZÁT EGY GRILLEZÉSHEZ

Ahelyett, hogy elköszönne a nyártól lepje meg a barátait azzal, hogy vendégül látja Őket egy jó kis grillpartyra. Ne ijessze el ettől a rendetlenül hagyott ház víziója, nyugodtan érezze jól magát néhány jó barátja társaságában. Íme egy 5-lépéses terv, amely segíti háza kitakarítását - semmi stressz, csak könnyen teljesíthető feladatok.

Nos, hol kezdjük? Egy grillparty alatt a vendégek javarészt a szabadban tartózkodnak, tehát a házban a legfontosabb területek, ahol takarítani kell, az előszoba, a nappali, a konyha és a fürdőszoba. Nem szükséges az egész házat kitakarítani, inkább az összejövetel alatt használt útvonalra koncentráljon - a legtöbb ember figyelmét az asztalok, polcok kötik le, és az a hely, ahová az italukat teszik.

5 lépéses terv:

1. Legyen friss és rendezett

A kezdés előtt nyisson ki néhány ablakot, hogy kiszellőztesse a házát úgy, hogy friss és tiszta illata legyen. Egy illatgyertya meggyújtása vagy légfrissítő fújása némi aromát adhat a levegőnek és megalapozhatja a hangulatot. Ezután ideje rendbe tenni a party útvonalra eső esetleg rendetlen területeket . A legjobb és legegyszerűbb megoldás az, ha a felesleges holmit ruháskosárba vagy dobozba téve ideiglenes helyre teszi az összejövetel végéig.

2. Főbejárat

Az első dolog, amit a vendégei látnak a bejárat lesz, ezért alapvető, hogy az jó első benyomást tegyen. Gyorsan seperjen fel kint, szabaduljon meg minden hulladéktól. Majd induljon befelé és seperjen fel az előszobában, tegyen rendet és tegye el a cipőket, kabátokat, kalapokat és a postát a szem elől. Portalanítsa az asztalokat és dísztárgyakat és fújjon szét egy kevés légfrissítőt.

3. A nappali előkészítése

Kezdje azzal, hogy összeszed mindent, ami nincs a helyén, simítsa le az ülőgarnitúrát, ülőkéket, párnákat és hajtsa vissza kihajtható bútorrészeket (Kiváló alkalom a foltok kitisztítására - bár, ha bármilyen BISSELL takarítási megoldást használt korábban, erre nem lesz szükség). Az asztalok, a TV képernyő és más poros felületek mikrószálas törlőkendővel való letörlése következik. Végül porszívózza fel a padlóról az összes port, kisállatszőrt, és ne feledkezzen meg arról, hogy megtisztítsa a lábazat szegélyeket a porszívó keféjével vagy más tömlőtartozékkal.

4. A konyha elfoglalása

Az első támadási pont az, hogy kiüríti a mosogatóból a szennyes edényeket; ha van mosogatógépe, öblítse le azokat és tegye a mosogatógépbe. Ezután alaposan takarítsa meg a mosogatót - legyen foltmentes és fényes a mosogató, ha kész - ezt a munkát a BISSELL Steam Shot™ biztosan nagyban megkönnyíti! Most tisztítsa meg a munkalapokat, tegye el a felesleges készülékeket, valamint konyhai spray és mikrószálas ruha vagy eldobható törlőkendő segítségével törölje le a pultokat. Ugyanezt hajtsa végre a sütővel, szekrényekkel és a hűtőszekrénnyel. Jó ötlet lehet a hűtőszekrény belsejének kitakarítása is, rendezze át, hogy helyet csináljon az étvágygerjesztők, italok és más cikkek számára. Végül gőzzel mossa fel a padlót, hogy konyhája tipp-topp legyen.

5. A fürdőszoba szentélye

A végére hagytuk a legfontosabbat – a legtöbb figyelmet a fürdőszobára kell fordítania. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy négykézlábra ereszkedve súrolja fel a padlót, hanem inkább azokat a dolgokat vegye kézbe, amiket a vendégek használni fognak, ilyen a WC, a tükör, a mosdókagyló és a pultok. Azzal kezdje, hogy visszateszi a szekrényekbe az összes szétszórt tárgyat a pultról, vagy legalábbis elteszi azokat a szem elől, majd alaposan megtisztítja a mosdókagylót, a pultot és a tükröt egy univerzális tisztítógéppel, vagy a BISSELL Steam Shot™-tal. Ezután takarítsa ki a WC-t – belül, az ülőkét, a peremét és a külsejét, cserélje ki a WC-papír tekercset egy újra. Fújjon szét némi légfrissítőt vagy gyújtson illatos gyertyát, hogy wellness helyiség benyomását keltse. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy friss, puha törülközőket készítsen ki. Végül alaposan mossa fel a fürdőszoba padlóját gőzölős felmosóval, és már készen is van.

Ennyire egyszerű az 5 lépéses tervünkkel – ne hagyja, hogy a takarítás töltse ki a partyra való felkészülési idejét.