Mit keresel?

UTAZÁS ELŐTTI TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

Kiváló szórakozás hosszú hétvégén elutazni, de rendetlen házba visszatérni nem annyira jó dolog. Segítség gyanánt összeállítottunk egy 5 tételes kötelező takarítási listát, amelyet az utazás előtt el kell végezni:

1. Cserélje ki az ágyneműjüket

Ez egyáltalán nem a legnépszerűbb házimunka, de igazán érdemes megcsinálni, hiszen az „Ó, végre itthon vagyok!” érzést biztosítja. Akár egy tetszetős szállodában töltötte a hétvégét tiszta, friss ágyneművel, vagy összekoszolódott a szabad természetben, ha tiszta, hívogató ágyra érkezik haza, az segíti a nyaralási érzés meghosszabbítását.

2. Takarítsa ki hűtőszekrényét

Erről könnyen meg lehet feledkezni, de akkor szörnyű élmény lehet a hazaérkezés. Egy élvezetes szünidő után semmi sem lehet rosszabb élmény hazaérkezéskor, mint az, hogy harapnivaló keresésekor zöld, szürke penészes spóramező köszönti. Gondosan dobja ki azt a régi élelmiszert, amelyik a hazaérkezésig nem tartható el. Ez megóvja Önt attól, hogy hátborzongató penész köszöntse, és a hűtőszekrény sem lesz rossz szagú.

3. Vigye ki a szemetet

Ez sem a legnépszerűbb házimunka. Bár kidobta az összes régi élelmiszert, de igazából nem szeretné, hogy a szemetesében romoljon tovább, amíg haza nem tér. Mindig vigye ki a szemetet, mielőtt elutazik szabadságra, akkor is ha a kukásautó csak másnap érkezik. Ha látják kint a szemetes kukát, az azt az érzést kelti, hogy van valaki otthon, ez megvédheti a betörőktől. Esetleg megkérheti a szomszédját arra, hogy szívességből tegye vissza az Ön kukáját a szokásos helyére, és felkínálhatja azt, hogy viszonozza ezt az Ő következő szabadságuk idején.

4. Takarítsa ki a WC-t

Ha több, mint egy napig nem lesz otthon, mindig frissítse fel a WC-jét távozás előtt. Ha maradt rajta néhány csúnya jel, nem lenne jó azt néhány napig otthagyni. Adjon a WC-jének egy alapos takarítást és érezze magát otthon a hazaérkezéskor.

5. Mosogassa el az edényeket

Ha ennivalóról van szó, uralja Ön a helyzetet. Gondoskodjon arról, hogy valamennyi szennyes edény legyen elmosogatva, mielőtt távozik. Az is jó megoldás, ha még egyszer utoljára beindítja a mosogatógépet mielőtt elmegy otthonról. Ha nem rabja a főzésnek, sokkal jobban fogja érezni magát , mikor megérkezése után nekilát egy tiszta, Önre váró szennyes edények nélküli konyhában.

Ha az indulás előtti napon este csomagol, lesz egy kis ideje a háza takarításával foglalkozni, egészen más lesz így a hazaérkezés a szabadságról. Érkezés egy rendetlen házba lerontja a szabadság alatti kipihent érzését, és nyomasztóvá teheti a hazaérkezést. Tegye rendbe az otthonát a távozás előtt, így érkezéskor kipihent és pozitív élményekkel teli maradhat.

Jó utazást!